13 juni 2012

Offe...

Det går inget vidare med koftan "Offe", den rullar ihop sig alldeles hemskt, Har rivit upp och ska prova lite olika lösningar, så gör om - gör rätt!


Buttercup

Nu är min "Buttercup" klar! Riktigt rolig stickning som inte alls var svår. Jag valde att göra den lite längre och med bredare nederkant jämfört med mönstret och det är jag riktigt nöjd med. Det kommer med stor sannolikhet att bli mer stickat i Kalinka garnet för det var ett riktigt snyggt garn och det här mönstret kommer säkert att användas igen, med lite egen fantasi.

Färgen på bilderna är inte riktigt lika "live", garnet är oblekt lin...


 Behöver jobba lite på solbrännan ;)


Och för att inte sitta helt sysslolös under semestern så har jag börjat på en "Offe-kofta" som blir randig i Drops Alpaca, svart, och Novitas Polku, rödbeta, mjuka härliga garner som nog blir en riktigt mysig kofta :)



05 juni 2012

Färganalys eller psykoanalys...?

Ok, jag vet att jag pratat om detta innan men nu börjar jag fundera på allvar...

Jag har alltid varit en väldigt "blå" person, har alltid helt automatiskt alltid valt blått oavsett om det faktiskt har varit snyggast eller inte, alltid gått rakt mot de blå kläderna i affären, alltid svarat blå på frågan om favoritfärg och så vidare. Och som "andra-färg" har det alltid varit mörkröd, åt det blå hållet, aldrig någonsin åt orange!

Men, sista halvåret har jag börjat vända om, mot rosa och lindblommsgrönt! Jag har alltid avskytt rosa och grönt! så vad är det som händer??

Idag har jag köpt ett nytt skal till mobilen, cericerosa!! sååå mycket "inte Louise" valde dessutom mellan detta och ett lika rosa men med glitter effekt...


...och nya underlägg till köksbordet, gröna, och till råga på allt så stod  jag och valde mellan de gröna och mörkrosa, men med omsorg om övriga familjen så valde jag de gröna...


Så vad tror ni, ska jag börja oroa mig eller bara hänga på och se vad som händer? det kanske är stora grejjer på gång... :)