26 december 2013

Annandag jul...

...och allt är lugnt och skönt, gillar faktiskt juldagen och annandagen bättre än julafton :)
Julstressen har varit minimal i år, inte för att jag brukar hetsa upp mig så mycket över julen men i alla fall. Julgardinerna i köket kom upp (får se om dom åker ner före påsk i år), några stjärnor i fönstren och adventsljusstake med passande julduk på köksbordet, thats it!

Jag fick bästa julklappen av mamma och pappa, boken om Jät, min hemby.


Näst bästa, andra och sista, var tre nya spolar till spinnrocken och lite silkefibrer, både mulberry och tussahsilke, ska bli spännande att prova :)

De sista veckorna har jag ägnat åt att sortera och tvätta mohairfibrer, nu tror jag att jag vet hur änglahår känns, så underbart silkigt, glansigt och vackert! Längtar efter att provspinna, kanske idag?
Har också spunnit klart en del av värmlandsullen jag fick i höstas, klurar på vad det kan bli utav den, kanske behöver spinna lite till så att det räcker till något "ordentligt"... får se vart det bär hän med det.

I tvättmaskinen ligger just nu att par stickade innetofflor och filtar ihop sig, hoppas det blir bra! dom var väldigt enkla att sticka, och blir dom bra så kommer det med stor sannolikhet fler :)


1 kommentar:

  1. Roligt med en bok om hembygden, den där känslan av att höra till eller rötter eller vad jag ska säga.
    Årets jul är lugn och fin här med fast jag går alltid loss med glittrigt pynt, älskar det!
    God fortsättning!

    SvaraRadera