20 maj 2013

Jippi!

 I dag säger vi Grattis till världens bästa Liston som fyller 9 år!

I fredags fick jag min hett efterlängtade spinnrock, Ashford Joy2, köpt hos CoolWool, men levererad direkt från Nya Zeeland! Och hon spinner som endröm!
Nu kan jag fokusera ordentligt på själva fibrerna och inte behöva trixa med en "hackig" gång som på Gamla Gullan. Inget ont om Gullan! hon är duktig hon också, men lite gammal och värkbruten och behöver lite mer omtanke...Det har blivit lite mer färgande också förstås ;) Just nu så tycker jag att det är roligast att färga i en kastull på spisen, potdyeing, jag gillar dom mjuka färgövergångarna som blir och att det är så spännande att gå och titta ner i grytan för att se hur det utvecklar sig.
När jag blandar färgerna så provar jag på en bit vitt hushållspapper för att se vilken riktning färgen tar men det blir aldrig detsamma sen, spännande!
På bilderna ser man hur jag provat, hur det ser ut i grytan när jag precis fyllt på med färg och sist hur det ser ut efter ca 30 minuter... bild på det färdiga resultatet kommer en annan dag ;)Jag har konstaterat att jag färgar snabbare än jag spinner, konstigt ;) och det börjar bli fullt i hyllorna här hemma, så jag fixade en lite Etsy shop där jag lägger ut mina färgade fibrer till försäljning, får jag något sålt så får jag, jag har i alla fall kul under tiden :) 
Namnet "West Mountain" kommer från gården jag växte upp på nere i Småland, Västra Berget, och där fanns det bland annat även får, vilka jag då tyckte var mest irriterande eftersom dom hade en liten ovana att rymma mellan varven... ;)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar